PAOK ponizio Dinamo: Poznati četvrtfinalisti Lige konferencije

14.03.2024. | 21:23

Iako su u prvom meču osmine finala Lige konferencije pobijedili PAOK rezultatom 2:0, fudbaleri zagrebačkog Dinama doživjeli su debakl u revanšu i neslavno završavaju svoju evropsko proljeće!

PAOK je ubjedljivo slavio rezultatom 5:1 (3:0), uz pogodak srpskog reprezentativca Andrije Živkovića u 88. minutu iz penala za konačan rezultat.

Domaćin je za svega 15 minuta postigao tri pogotka. Prvi u 27. minutu, kada je Andrija Živković izveo korner, Kuleirakis glavom prebacio na drugu stativu, a tamo je Baba pogodio za 1:0.

Petar Sučić je u 34. postigao autogol i poravnao rezultat u dvomeču, da bi Brendon Tomas, ponovo na asistenciju Kuleirakisa, najavio raspad Dinama koji nikada u svojoj istoriji nije slavio na tlu Grčke.

Vratio se Dinamo, doduše, na startu drugog dijela, a grešku crno-bijelih iskoristio je Hoča u 49. minutu. Kuleirakis je potvrdio da je junak meča golom u 73. da bi pomenhuti Živković zacementirao pojbedu nakon što je Mišić oborio Kirila Despodova i skrivio penal.

Vrijedi pomenuti i tod a je PAOK imao sreće u 81. minutu. Dinamo je postigao gol za 4:2, ali je on poništen zbog igranja rukom Bruna Petkovića. Prethodno je golman Kotarski loše reagovao.

U četvrtfinale LK ide i Fiorentina koja je odigrala 1:1 sa Makabijem iz Haife u revanšu, s tim da je u prvom meču slavila sa 4:3. Fenerbahče je izgubio od Uniona sa 1:0, ali su u prvom meču u Belgiji pobijedili sa 3:0.