Pao Olimpijakos: Micić trojkom odveo Efes u finale F4!

19.05.2022. | 19:58

Košarkaši Anadolu Efesa prvi su finalisti F4 Evrolige u Beogradu, pošto su trojkom Vasilija Micića u posljednjoj sekundi pobijedili Olimpijakos 77:74.

Prve dve četvrtine bile su gotovo identične. Bolji početak Olimpijakosa, u oba perioda otišli su na +7. A onda kreće serija Efesa za preokret. Ali finiš u obe četvrtine bio je bolji za Pirejce, koji su obje četvrtine završavali vođstvom, prenosi Sportklub.

Ipak, treća četvrtina po svemu je bila drugačija. Efes je zategao odbranu, proradio je šut za tri poena. Dve trojke je pogodio Ilajdža Brajant, a Vasa Micić drugom trojkom na meču odveo je turski tim do +11 – 62:51. Međutim, Olimpijakos je uspio da odbije taj nalet i serijom 12-4 uspio da smanji na tri poena razlike pred odlučujućih 10 minuta.

Na tom talasu Olimpijakos se potpuno primakao u četvrtoj četvrtini. Prvo na -1 70:69. Potom je Efes pred posljednji minut poveo 74:70, ali je Olimpijakos uspio da postigne četiri vezana poena i dođe do izjednačenja 19.5 sekundi do kraja. Posljednji napad imao je Efes, a Olimpijakos je riješio da brani. Velika greška, jer je lopta došla do Vasilija Micića koji ju je držao do samog kraja, kreirao poziciju i pogodio trojku u posljednjoj sekundi za pobedu 77:74.

Oznake: Pobjeda, Trojka