Pao i Majami uz novi rekord Nikole Jokića

28.01.2021. | 08:08

Nikola Jokić i dalje igra nezaustavljivo, pa je nastradao i Majami, Denver je trijumfovao sa 109:82 uz novi rekord Somborca!

Odavno se dabl-dabl podrazumijeva kod Jokića, ovaj put je ubacio 21 poen uz 11 skokova i tri asistencije, uz šut 8-14, imao je još blokadu i samo jednu izgubljenu loptu za 34 minuta na terenu, a još jednom je Porter bio prava podrška, sa 17 poena.

Toliko je ubacio i Nan iz Majamija, Grin je još u Denveru imao dabl-dabl sa 15 poena i 10 skokova, Marej je ubacio 14 poena, a Nagitsi su iskoristili i odsustvo Gorana Dragića zbog povrede, nije bilo ni Batlera ni Hira.

Ujedno, Adebajo je posustao nakon nekoliko efikasnih partija i sada je sveden na 14 poena, pa je Denver vezao petu pobjedu pred susret sa San Antonio Sparsima.

Od starta je Denver nametnuo svoj ritam i krenuo da melje Denver, već prva dionica završena je sa 14, visoka dvocifrena razlika se održavala tokom cijelog meča, konačnih 27 je bio i maksimum.

Jokić je još jednom oduševio NFL asistencijom, a usput je ušao u elitno društvo Džabara, Voltona i Adetokumba, koji su uspjeli da sezonu otvore sa 18 uzastopnih dabl-dabl učinaka!

Trijumfalno veče imao je i Aleksej Pokuševski protiv Finiksa, ubacio je 7 poena uz četiri skoka i dvije asistencije za 22 minuta, a ponovo je dominantan bio u bloku sa tri rampe, uz jednu ukradenu i jednu izgubljenu loptu.

Gildžes Aleksander je predvodio Tandere sa 21 poenom, Pol je bio adut Finiksa sa 32 poena. U Oklahomi, istakao se još Horford sa 21 poenom i 11 skokova. Ejton je podbacio u Finiksu šuterski, sa samo pet poena, iako je bio najbolji skakač utakmice sa 14 uhvaćenih lopti.

Nemanje Bjelice nije bilo još jednom u timu Kingsa, koji su uz 29 poena Hilda pobijedili Orlando, nije Medžiku pomogla partija Vučevića od 26 poena i devet skokova, prenosi “Nova.rs”.

Filadelfija je pobijedila Lejkerse uz koš Herisa preko Karusa, u posljednjim trenucima meča. Blagovremeno je bio odmjeren ovaj šut, premalo je vremena ostalo timu iz Los Anđelesa, koji se nije proslavio sa organizacijom tog posljednjeg napada.

Entoni Dejvis je prerano dobio loptu i nije mogao da pređe pola terena, naročito kada je u gard stao Embid, koji mu nije dozvolio da adekvatno šutira na koš.

Džejms je ubacio 34 poena uz šest skokova i šest asistencija, Embid je imao 28 poena, Heris 24.

Dalas se nije oporavi od poraza protiv Denvera, Juta je presudila ovaj put preko Klarksona (31 poen), Gober je imao 29 poena i 20 skokova, Dončić je parirao sa 30 poena, četiri skoka i šest asistencija.

Bobi Marjanović proveo je samo minut i po na parketu, što je bilo dovoljno za skok.