“Pao” dogovor u Zenici: Borac i Spars igraju ligu BiH, Igokea nastavlja od Lige šest

19.10.2021. | 15:44

Dogovor u Zenici! Čelnici košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine su usaglasili sve detalje oko starta nove sezone u kojoj će učestvovati i banjalučki Borac i Spars.

Košarkaški klub Igokea će takmičenje da nastavi u Ligi šest za šampiona, ali će da plati duplu kotizaciju. Klubovi koji nisu zadovoljni završetkom prošle sezone(Igokea, Spars, Borac) imaju pravo da se žale institucijama, sudovima i da plate 3.000 KM kazne, ako sud drugačije ne odluči.

Drugo kolo se igra redovno ovog vikenda. Borac i Spars će igrati u prvom kolu međusobn,o dok će se preostali neodigrani mečevi prvog kola igrati narednog utorka ili srijede.

“ Spornu sezonu, u kojoj je Široki proglašen za šampiona zbog nedolaska Borca, Sparsa i Igokee na završni turnir, klubovi koji smatraju da su oštećeni mogu riješiti na višim instancama. Odlučeno je i kako će Igokea naredne dvije sezone počinjati takmičenje od Lige 6. Odnosno da klub koji igra dva međunarodna takmičenja će da se priključi u Ligi 6. Mislim da su svi zadovoljni i da će na dobrobit klubova prvestvo biti zanimljivo i održano kako je predviđeno kalendarom”, rekao je predsjednik KS BIh Boris Spasojević.

Nakon toga će se takmičenje nastaviti po regularnom planu mečevima trećeg kola s tim da su Borac i Spars dobili takmičarske brojeve pa će klubovi da dobiju novi raspored mečeva, piše Srpskainfo.