Panika na Rolan Garosu: Zverev igrao pod temperaturom, strahuje da ima koronu

05.10.2020. | 12:23

Njemački teniser Aleksandar Zverev u nedjelju je poražen od Janika Sinera u osmini finala Rolan Garosa, ali ne priča se o meču u Parizu već o činjenici da je Zverev igrao sa temperaturom i da se strahuje da nema koronu.

Problem je nastao jer je svjetski broj sedam tokom meča imao probleme sa disanjem, kao i visoku temperaturu, što je i sam priznao.

“Potpuno sam bolestan poslije meča s Ćekinatom. Ne mogu da dišem pravilno, kao što čujete po mom glasu. Imao sam i groznicu. Nisam baš u najboljem fizičkom stanju i mislim da je to imalo malo uticaja na ishod”, rekao je Zverev, a prenio Sport klub.

Kasnije, u razgovoru sa njemačkim novinarima, Zverev je potvrdio da su svi njegovi testovi i testovi članova tima na virus korona bili negativni, te rekao da će se ponovo testirati.

“Moj fizioterapeut je bio prehlađen prije dvije nedjelje i bio je negativan. Nadam se da nije kovid”, rekao je Zverev, koji je imao temperaturu 38 u večernjim časovima.

B92 prenosi da Zverev svoje zravstveno stanje nije prijavio organizatorima turnira iako je imao simptome virusa korona.

Organizatori Rolan Garosa rekli su da je Zverev posljednji put bio testiran u petak, dva dana prije meča, i da je rezultat bio negativan.

Sada preostaje da novi rezultat pokaže da li je stvarno pozitivan na Kovid-19 i ako jeste onda je grend slem u Parizu u problemu.