Panama zaustavila Kamerun: Rival Srbije na Mundijalu nije slavio u generalnoj probi

18.11.2022. | 13:32

Fudbaleri Kameruna, rivali Srbije na Svjetskom prvenstvu u Kataru, nisu uspjeli da pobijede reprezentaciju Paname, u generalnoj probi pred početak Mundijala. Meč je završen rezultatom 1:1 (0:0).

Gol za Kamerun postigao je napadač Bajerna i prva zvijezda reprezentacije Erik Maksim Šupo-Motan u 48. minutu. Time je afrički tim došao u vođstvo, međutim Panama je poslije samo sedam minuta stigla do izjednačenja, a strijelac je bio Majkl Muriljo.

Utakmica je odigrana u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, na velelepnom stadionu “Mohamed bin Zajed”, koji može da primi 15.000 ljudi, ali je bio poluprazan.

“Lavovi” su od početka meča zaigrali u startnoj postavi i taktičkoj postavci (4-1-4-1): Onana – Fai, Kasteleto, Nkulu, Tolo – Hongla -Mbuemo, Zambo Angisa, Ntham, Ekambi – Abubakar. Selektor Kameruna Rigober Song u nastavku utakmice šansu je dao petorici fudbalera sa klupe – Nkuduu, Basogogu, Šupo-Motanu, Kundeu i Eboseu.

Kamerun, kao i Švajcarska, nije uspio da pobijedi na generalnoj probi pred početak Mundijala u Kataru. Odigrali su 1:1 protiv Paname, dok je Švajcarska poražena od Gane rezultatom 2:0.

Oznake: Fudbal, Kamerun, Panama