Ozbiljan problem na pomolu: Moguće odgađanje Australijan opena, razlog su apartmani

04.01.2021. | 13:46

Vlasnici apartmana u hotelu u Melburnu pobunili su se jer teniseri stižu u hotele gdje će biti u karantinu pred početak Australijan opena.

Kako prenose tamošnji mediji, vlasnici 36 “penthausa” planiraju da tuže Tenisku asocijaciju Australije zbog svega toga, pa je moguće da dođe do problema oko starta Australijen opena..

Veliki problem je nastao pošto vlasnici tvrde da ih niko nije konsultovao oko smještaja tenisera i niko ne zna ko će od njih zapravo biti zaražen, pa razmatraju da podnesu zahtjev za zabranu Vrhovnom sudu zbog zdravstvenih rizika kojima se izlažu oni i čitava zajednica.

Plan je da igrači budu smešteni u “Vestin Melburn” hotelu tokom tih 14 dana i da će obaviti najmanje pet testova prije nego što im se dozvoli da svoje sobe napuste i priključe se trenažnom procesu, prenio je B92.

Vlasnici apartmana čine ko 30 odsto zgrade i veoma su bijesni zbog svega što se događa.

“Veoma je arogantno što su nam samo rekli da je to gotova stvar i bacili nas u vatru. Postoje zakoni koji moraju da se poštuju i brojni pravni problemi koji nisu dotaknuti, zbog toga se i bunimo”, rekao je jedan od vlasnika apartmana za australijske medije.