Ovog vikenda Međunarodni plivački miting na Gradskom olimpijskom bazenu

24.05.2019. | 19:11

Na tradicionalnom plivačkom mitingu “BANJA LUKA OPEN 2019” koji se ovog vikenda održava na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjoj Luci učestvovaće više od 520 takmičara, iz 64 kluba i 10 država.

Miodrag Čeko, sportski direktor Plivačkog kluba “Olymp” Banja Luka koji organizuje miting na konferenciji za novinare održanoj danas u Banjoj Luci rekao je da je broj plivača na 12. izdanju jednog od najvećih mitinga u plivačkom svijetu Evrope u ovom dijelu godine rekordan.

“‘BANJA LUKA OPEN 2019’ podržala je predsjednica Republike Srpske, Grad Banjaluka i naš prijatelj M:tel”, rekao je Čeko.

Prema njegovim riječima na ovom mitingu pored Nikole Bjelajaca i Adija Mešetovića, najbržih plivača BiH, učestvuje reprezentacija Srbije i to 130 plivača iz ove zemlje među kojima i Velimir Stjepanović i Čaba Silađi, a nastupiće i plivači iz Slovenije, SAD, Litvanije, Turske…

Adi Mešetović, promoter mitinga “BANJA LUKA OPEN 2019” istakao je da je najvažnije da miting iz godine u godinu napreduje, a da na trkama 50 slobodno i 50 delfin ima više učesnika nego na Svjetskom prvenstvu, što potvrđuje da je u pitanju najbolji regionalni miting.

“Što se tiče Plivačkog kluba ‘Olymp’ ovo je najbolji tim koji smo do sada imali. Tu su i Emir Muratović i Nikola Bjelajac, koji su došli iz SAD”, kazao je Mešetović.

Predstavnica M:tel-a istakla je da je ova društveno odgovorna kompanija dugi niz godina uz ovaj plivački miting jer su svjesni značaja sporta i ove plivačke manifestacije. Ona je posjetila da podržavaju mnoge sportske klubove i takmičenja.

“Ova manifestacija u proteklih 12. godina, uz podršku Grada, izrasla je u pravi sportski spektakl”, rekao je Dejan Travar iz banjalučke Gradske uprave i dodao da se nada da će Banjaluka imati i učesnike Olimpijskih igara.

Poželio je učesnicima uspjeh i dobre rezultate, kao i uspješnu organzaciju ovog tamičenja i u budućnosti.

“BANJA LUKA OPEN 2019” je u zvaničnom kalendaru FINA i LEN. Miting je ujedno i kvalifikaciono takmičenje za Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Gvangdžuu (Gwangju), Južna Koreja i za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Osim toga, “Olymp” je ove godine pripremio veće novčane nagrade za troje najuspješnijih takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i nagrade za trenere najuspješnijih klubova.

Podršku mitingu pruža i počasna članica Plivačkog kluba Olymp višestruko nagrađivana plivačica i svjetska prvakinja – Nađa Higl.

Jutarnji dio takmičenja na Gradskom olimpijskom bazenu počinje od 9 časova oba dana, poslijepodnevni u subotu u 17, a u nedjelju u 16 časova.