Ovo su poznati fudbaleri koji vole ili su voljeli kockati u kasinima

21.05.2021. | 09:05

Ukoliko ste se ikada pitali da li neki vrhunski fudbaleri vole kockati, evo odgovora.

Slavni fudbaleri su poznati po svojim fudbalskim vještinama i talentu, neki po lijepim ženama i zabavama, dok neki ne mogu odoljeti kockanju.

Cristiano Ronaldo je jedan od najboljih fudbalera svih vremena, postigao je stotine golova i osvojio mnogo trofeja, a pored toga što je u prošlosti bio poznat po vezama s poznatim svjetskim ljepoticama, nerijetko je viđan u različitim kasinima širom svijeta. On je ljubitelj pokera, ali ga to nikada nije ometalo u njegovoj brilijantnoj karijeri.

Mario Balotelli je poznat po svom karakteru, “tankim živcima”, vezama s lijepim ženama, ali i po kockanju. On je 2011. godine osvojio više od 25.000 funti na ruletu u jednom kasinu u Mančesteru. Takođe, “počastio” je osoblje kasina, a nešto novca je dao i beskućniku kojeg je sreo pored kasina. Ne samo da je dobar fudbaler, nego ima i veliko srce.

James Maddison je manje poznat fudbaler koji se afirmisao kao veznjak Leicester Sitija u Premiershipu. Osim igranja fudbala, on ponekad uživa u kasinima te je viđen u nekim koji se nalaze u Leicesteru. Koliko je poznato, nikad se zbog toga nije našao u nevolji pa vjerovatno igra sigurno i odgovorno.

Neymar je jedna od najvećih fudbalskih zvijezda, a kad ne igra za PSG i reprezentaciju Brazila, on se voli opustiti igrajući poker online.

Zlatan Ibrahimović je uspješan fudbaler, ali takođe ima sreće i uspjeha u kockanju, preciznije u klađenju. Čak ima i udio na jednoj internet stranici za kockanje, a trenutno je pod istragom UEFA-e zbog sukoba interesa.

Diego Maradona je legenda koja više nije s nama. Bio je nevjerovatan fudbaler, ali je volio i kockanje. Navodno je vodio ilegalni kasino u Buenos Airesu te je bio strastveni igrač karata i ruleta, piše britanski Football Talk, a prenosi “Klix.ba”.