Ovo su parovi četvrtfinala na Svjetskom prvenstvu za rukometašice

11.12.2023. | 22:27

Crna Gora – Danska, Švedska – Njemačka, Francuska – Češka, Norveška – Holandija, parovi su četvrtfinala na Svjetskom prvenstvu za rukometašice.

Švedska je pobijedila Crnu Goru sa 32:25, dok je Danska slavila protiv Njemačke sa 30:28.

Crna Gora, koja je i prije Svetskog prvenstva imala sigurno mjesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre na osnovu bronzane medalje koju je osvojila na šamponatu Evrope, ostvarila je odličan rezultat, stigla je do nokaut faze o kojoj je i sanjala. Meč sa Švedskom je bio lišen rezultatskog značaja jer je Mađarska poslije velikog preokreta dobila Hrvatsku sa 23:22.

Švedska je na krilima navijača kontrolisala dešavanja na parketu. Dobila je prvo poluvreme sa 15:9, ali se Crna Gora nije predavala. Uspjela je stigne do 21:23, pokazala je da ima kvalitet da se bori sa najboljim selekcijama na planeti, iako je Švedska slavila na kraju, jasno je Crna Gora ima čemu da se nada protiv Danske. Najefikasnije u sastavu Crne Gore bile su Jelena Despotović sa šest, Đina Malović sa pet, Itana Grbić i Ivana Godeč sa po tri gola.

Francuska i Češka, odnosno Norveška i Holandije će odmeriti snage 12. decembra, a dan kasnije na programu su dueli između Crne Gore i Danske, odnosno Švedske i Njemačke. Pobjednik duela između Crne Gore i Danske u polufinalu će igrati sa boljim iz duela između Norveške i Holandije.

Razloga za zadovoljstvo imaju selekcije Slovenije i Mađarske, koje su zajedno sa selekcijama koje su stigle do četvrtfinala obezbjedile mjesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Treba podsjetiti da Norveška kao šampion Evrope i Francuska kao domaćin, već imaju vize za Olimpijske igre u Parizu.