Ovo je najveći turski izdajnik: Htio da se utakmica odigra, sada ne smije nazad u Tursku!

30.12.2023. | 11:24

Još uvijek se jedan skandal oko finala Superkupa Turske nije smirio, a ova zemlja se susrela sa novim skandalom.

Iako se sve pokušali zataškati barem na kratko, mediji iz Turske vrlo brzo su uspjeli doći do nekih nevjerovatnih podataka.

Naime, kako prenose turski mediji, čovjek koji je bio za to da se utakmica igra čak i bez majica sa likom Kemala Ataturka je prvi čovjek Fudbalskog saveza Turske, Mehmet Büyükekşi. Nakon što su to doznali navijači u Turskoj krenuli su da ga prozivaju na društvenim mrežama.

“Srami se, Mehmet Büyükekşi, sramite se svi u vrhu turskog fudbala. Ponizili ste nas pred svijetom. Ne vraćajte se u Tursku. Nemate gdje spavati. Postanite građani Saudijske Arabije. Vodite njihov fudbal. Stota godišnjica republike Turske”, napisao je na Twitteru sportski komentator iz ove zemlje Adnana Aybaba.

 

Kako tvrde turski mediji Mehmet Büyükekşi ubrzo je saznao da svi u Turskoj znaju “istinu” i da je zbog novca htio da se utakmica odigra. Nakon toga nastala je prava panika kod prvog čovjeka Fudbalskog saveza Turske.

Njemu je pozlilo, te je morala reagovati hitna pomoć kako bi se njegovo stanje vratilo u normalu.

Nedugo nakon toga novi šok je uslijedio za prvog čovjeka Fudbalskog saveza Turske, a priredio mu ga je predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan.

Turski mediji tvrde da je lično Erdogan tražio od Mehmeta Buyukeksija da podnese ostavku na svoju funkciju.

 

Nedugo zatim, mediji iz turske tvrde da se upravo to i dogodilo, te da Fudbalski savez ove zemlje više nema predsjednika.

 

Šta se tačno desilo?

Prvo su Saudijci zabranili navijačima koji su stigli iz Turske da na tribine unose zastave svoje zemlje. Nakon toga dugo se vodila rasprava oko toga da li treba biti dopušteno izvođenje nacionalne himne Turske.

Kap koja je prelila čašu bila je odluča Saudijaca da ne dozvole igračima obje ekipe da u majicama sa likom Kemala Ataturka izađu na zagrijavanje.

Dugo se “vijećalo” nakon toga, a konačna odluka bila je ta da utakmica bude otkazana, piše sportsport.ba.