Ovo je boljelo: Pogledajte spektakularni nokaut Entonija Džošue VIDEO

13.08.2023. | 16:39

Nekadašnji svjetski bokserski prvak Entoni Džošua je nokautirao bivšeg evropskog prvaka Roberta Heleniusa u sedmoj rundi meča u Londonu.

Borba večeri u Londonu je trebala biti između Džošue i Dilijana Vajta, ali Vajt je pao na doping testu, te je Helenius uskočio kao zamjena i idržao je sve do sedme runde.

Džošua je sjajno pripremio udarac za nokaut, a potom je desnim direktom “uspavao” 39-godišnjeg Finca koji je ostao nepomično ležati na podu nekoliko trenutaka.

Tridesettrogodišnji Britanac se u govoru nakon meča zahvalio Heleniusu što je spasio događaj i pristao se u posljednji trenutak boriti protiv njega.

 

Entoni je sada na skoru od 26 pobjeda i 3 poraza. Ovo mu je bio 23. nokaut u karijeri, ali i prvi nakon 2020. godine, navodi “Klix”.

Helenius je doživio peti poraz u 37 borbi, a ovo bi mogao biti i kraj njegove karijere s obzirom da je u tri posljednje borbe dva puta teško nokautiran.

Britanac sada čeka novog protivnika u misiji povratka na tron, a najvjerovatniji rivali su mu Diontaj Vajlder ili Tajson Fjuri.

Oznake: Nokaut