Ovako se ne priča o najboljem ikada: Amerikanac šalje Đokovića u penziju

20.07.2023. | 11:47

Fantastičan meč odigrali su Novak Đoković i Karlos Alkaraz na Centralnom terenu u Londonu, a poslije velike borbe Karlitos je došao do svog prvog Grend slema na travi. Bil Simons, jedan od osnivača i generalni direktor medijske mreže “The Ringer”, odlučio je da poslije ovog meča pošalje Novaka u penziju.

Đoković izgubio je od Alkaraza u dramatičnom finalu Vimbldona poslije pet setova. Trijumf mlađanog Španca mnogi su vidjeli kao početak nove ere, a bilo je onih koji su se odvažili da Srbinu javno poruče da je njegovo vrijeme prošlo.

“Pozdrav našem novom kralju Karlosu Alkarazu. Nevjerovatni udarci, stigao je bukvalno sve. Sjajno sam se proveo. Sada Đokoviću može da počne dio karijere zvijezde koja stari ili zakašnjelog ljubimca navijača” napisao je Simons.

 

Izazvalo je to gnijev navijača, koji su Amerikanca podsjetili da je srpski teniser samo ove sezone osvojio dva Grend slema, te da je stigao do finala trećeg.

Đoković je jasno svima stavio do znanja da još ne planira da stane, a već je kao veliki naredni cilj postavio trijumf na US Openu.

Inače, Novak je osvajanjem Rolan Garosa došao do 23 najvrijednije titule – čime je postao rekorder u muškoj konkurenciji, prenosi “Sportal”. Ukoliko bi slavio u Njujorku, izjednačio bi učinak legendarne Margaret Kort.