Ovacije za vječno pamćenje: Fudbalski trener iz Srpske osvojio Superkup Jordana

07.08.2023. | 07:10

Darku Nestoroviću bila su potrebna samo četiri i po mjeseca da dođe do prvog trofeja u Jordanu. Fudbalski trener iz Republike Srpske 19. marta preuzeo je kormilo Al Vehdata iz Amana i stigao do Superkupa Jordana. Otkrio je detalje dolaska trofeja, kako je došao u Jordan, način rada u klubu, kao i to kako je prihvaćen u zemlji gdje je fudbal nekada bio egzotičan.

Ne volim da se hvalim, a ni po božijim zakonima nije lijepo mnogo se hvaliti, ali izgleda da je dobar glas daleko stigao. Ovo mi je četvrta godina u arapskom svijetu i došao sam ovdje nakon tri sezone provedene u Kuvajtu gdje sam vodio Al Arabi (dva navrata) i Kazmu. Za sada je više nego dobro, cijenim ljude, poštuju i oni mene tako da nema pritužbi – izjavio je Nestorović na početku razgovora.

Osvajanju trofeja prethodila su dva dobra rezultata, prenosi GlasSrpske.

“Počeli smo pripreme u martu i odigrali jak turnir u Palestini i Ramali, koji smo osvojili. Na njemu su igrala po dva tima iz Jordana i Palestine Al Hilal i Džabarmukaber, koji smo dobili u finalu. To je bio veliki podstrek za dalji rad i odmah smo počeli da igramo Šild kup, koji igra 11 ekipa iz jordanske Superlige i najviše podsjeća na liga kupove koji se igraju širom Evrope. Stigli smo do drugog mjesta, što je za nas bio dobar rezultat, jer je ekipa bila drastično promijenjena kada sam stigao u odnosu na onu koja je završila prošlu sezonu”, poručio je Nestorović.

Publika je dočekala iskusnog trenera odlično.

“Gdje god sam radio imao sam pozitivne komentare, ali poslije utakmice Superkupa bilo je nešto posebno. Kada ti cijeli stadion skandira ime, znači da si uradio nešto dobro i veliko, a osjećaj je zaista lijep. To sam doživio u Arabiju i sada isto u Vehdatu. Navijači su me zaista lijepo prihvatili i veoma su privrženi klubu. Mislim da upravo najveći broj navijača u Jordanu podržava Al Vehdat. Vole i cijene kada neko radi dobar posao i hvala im na tome”, dodao je Darko.

Istorijat kluba

Al Vehdat je osnovan 1956. godine i igra na stadionu “Kralj Abdulah Drugi” u glavnom gradu Omanu. Šampion Jordana bio je 17 puta, posljednji put 2020. godine, dok je Kup države osvajao 11 puta, Šild kup deset puta, a Superkup 15 puta. Prema procjeni ima četiri miliona navijača, najveći rival mu je Al Fajsal, koji ima 35 titula.

Oznake: Trener