Otvoren šahovski turnir u Banjaluci: Brojni šahisti odmjeriće snage do 30. maja

28.05.2021. | 08:55

U Banjaluci održava se šahovski turnir Druge šahovske lige Republike Srpske, a  u periodu od 27. do 30. maja u hotelu „Jelena“ , brojni šahisti odmjeriće snage i pokazati svoje vještine u ovom izuzetno zahtjevnom sportu.

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković otvorio je turnir, a ovo je od 1992. godine ujedno i prvo zvanično takmičenje Šahovskog saveza Republike Srpske, koje se održava u našem gradu, saopšteno je iz Gradske uprave.

Tim povodom, gradonačelnik Draško Stanivuković kazao je da mu je izuzetno drago što se ovo takmičenje nakon dugo godina organizuje u Banjoj Luci, te da je, s tog aspekta, važno nastaviti ovu tradiciju u našem gradu, a da bi se to nastavilo potrebna je podrška Grada, koja neće izostati.

„Grad Banja Luka mora pružiti finansijsku podršku, kako bi se ovakvi događaji realizovali i u narednom periodu, a osim toga biće razmatrani modaliteti za rješavanje prostora za naše šahiste, u kojem bi oni mogli trenirati i vježbati, kako bi na takmičenjima donijeli što bolje rezultate“, poručio je Stanivuković.

On je zaključio da je Grad prepoznao potrebu da se više pažnje posveti ovoj oblasti, što do sada nije bio slučaj, te da će se intenzivniji raditi na promociji ovog sporta, imajuću u vidu značaj šaha za razvijanje umnih sposobnosti, što je posebno značajno za djecu i mlade.

Oznake: Banjaluka, Šahisti