Otvoren 47. teniski memorijal “Doktor Mladen Stojanović”

11.05.2021. | 22:33

U Prijedoru je večeras otvoren 47. teniski memorijal “Doktor Mladen Stojanović” i 14. ITF turnir na kome učestvuje 32 tenisera.

Otvarajući ovu sportsku manifestaciju, gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović izrazio je zadovoljstvo što je tradicija nastavljena uprkos epidemiji virusa korona i Prijedorčane posebno raduje veliki broj učesnika.

“Prijedor je opredijeljen da ovakva tradicionalna takmičenja i dalje postoje, zato smo i ovaj turnir pomogli i sponzorisali na način koji je bio prikladan trenutnoj situaciji”, istakao je Pavlović.

On je izrazio očekivanje da će sljedeće godine zajedničkim snagama biti organizovan još značajniji turnir na koji će doći ugledna imena iz svijeta tenisa.

Direktor turnira Goran Nović rekao je da se turnir igra za nagradni fond od 15.000 dolara.

“Turnir je veoma jak, a kao ilustraciju mogu navesti da je na prošlom turniru iz 2019. godine prvi nosilac imao rang kao sad sedmi. Po tome možemo vidjeti koja je jačina turnira i kakav tenis možemo da očekujemo”, rekao je Nović.

Prvi nosilac turnira je teniser iz Srbije Peđa Krstin koji je 286. na ATP listi, a za njim slijedi Nerman Fatić, reprezentativac BiH koji je trenutno 370. na ATP listi.

U kvalifikacijama za turnir, koji su počele 9. maja, učestvovalo je 76 tenisera.

Teniski turnir održava se u okviru obilježavanja Dana grada – 16. maja, za kada je zakazan finalni meč.

Organizator je Teniski klub “Doktor Mladen Stojanović” koji iduće godine obilježava 90 godina postojanja.

Pobjednik turira osvojiće 10 ATP bodova i novčanu nagradu od oko 2.000 evra, dok finalista dobija oko 1.200 evra.

Ovo je turnir iz kategorije ITF vorld tenis tur, koji se već nekoliko godina održava pod motom “Više od tenisa”.