Otkaz zbog spornih riječi: Tomas Tuhel nije više trener Pari Sen Žermena

24.12.2020. | 14:04

Tomas Tuhel nije više trener Pari Sen Žermena.

Nijemac je dobio otkaz na “Parku prinčeva”, uručio mu je sportski direktor Leonardo. Ovu informaciju prvi je prenio nemački Bild, a potom i drugi prestižni evropski mediji.

Kako se može čuti, Tuhel je dobio otkaz, jer je izjavio: “U PSŽ-u se više osjećam kao političar ili ministar sporta, nego kao trener”.

Potom je pokušao da se “opere” jer se navodno našalio na njemačkom, ali je loše interpretiran.

“Nisam rekao da je više politika nego sport, niti da sam izgubio zabavu na treninzima. To nije istina. Moguće da je loše prevedeno. Samo sam rekao da je PSŽ jedinstven i da je veliki izazov za mene. Uvijek je bilo tako”, pojasnio je Tuhel. Nijemac je otpušten u srijedu uveče nakon pobjede nad Strazburom 4:0.

Već se govori o njegovom nasljedniku, a francuski mediji već promovišu Maurisija Poćetina, bivšeg igrača “svetaca”. Argentinac je svojevremeno igrao za PSŽ, a njegov dolazak nije želja sportskog direktora Leonarda, već predsjednika kluba Nasera Al Kelaifija.

Inače, PSŽ je trenutno treći u Ligi 1 sa bodom manje od lidera Olimpika iz Liona i Lila.

Osim toga, “sveci” su se plasirali u nokaut fazu Lige šampiona nakon što su osvojili izuzetno tešku grupu ispred Lajpciga, Mančester junajteda i Bašahšehira.

PSŽ u osmini finala LŠ očekuje dvomeč sa španskom Barselonom, piše B92.net.

Oznake: Otkaz, Tomas Tuhel