Otišao je Momčilo Moca Vukotić: Legendarni fudbaler Partizana ispraćen na vječni počinak

07.12.2021. | 15:56

Legendarni fudbaler Partizana Momčilo Moca Vukotić ispraćen je na vječni počinak na Topčiderskom groblju.

Ranije tokom današnjeg dana, održana je komemoracija na kojoj su se od čuvene Partizanove “desetke” oprostili predsjednik FK Partizan Milorad Vučelić, nekadašnji kapiten crno-bijelih Saša Ilić, legendarni fudbaler Nenad Bjeković, te dramski pisac Dušan Kovačević.

Članovi porodice, prijatelji i poštovaoci lika i djela čuvenog fudbalera pojavili su se u velikom broju kako bi ispratili Mocin počinak.

Tako su se na tom mjestu našli Saša Ilić, cijela ekipa Partizana na čelu sa trenerom Aleksandrom Stanojevićem, Vladimir Vermezović, Goran Stevanović, Stanislav Karasi i još mnogi fudbalski radnici koji su zajedno sa pokojnim Mocom “podigli” Partizan.

Oko krsta bio je vezan Partizanov šal, dok se sa razglasa čula nezvanična himna kluba iz Humske ulice “Da volim crno bijele”. Ispraćaj dosljedan velikana kakav je bio Momčilo Moca Vukotić.

Otišao je virtuoz, čovjek koji je svojim fudbalskim, ali i ljudskim kvalitetima apsolutno zaslužio epitete zvijezde, nekoga ko je u svakom smislu te riječi opravdavao ulogu profesionalnog fudbalera. Bez afera, bez ikakvih skandala tokom sportske karijere, ali i tokom ostatka života, veliki Moca ostaće vječno upamćen kao neko na čiji život nikada nije pala nijedna mrlja.

Onako kako je došao i živio, tako je i otišao, tiho. Ipak, jedno je sigurno, ostaće u srcima svakog navijača crno-bijelih, ali i vječni član Partizana.

Momčilo Vukotić preminuo je 3. decembra u 72. godini života nakon duge borbe sa teškom bolešću, kancerom grla.

Moca je bio legenda Fudbalskog kluba Partizana i dugo godina je držao rekord po broju odigranih utakmica u crno-bijelom dresu, prije nego što ga je prestigao Saša Ilić, prenosi SportBlic.

Tri puta je sa “parnim valjkom” bio šampion Jugoslavije 1976, 1978. i 1983. godine. Takođe, u tri mandata je nosio crno-bijeli dres, od 1968. do 1978. godine, kao i od 1979. do 1984. godine. Između tog perioda igrao je jednu sezonu za francuski Bordo.