Osvojio četvrtu titulu ove sezone: Nova teniska nada Srbije, protivnika oduvao u finalu

03.07.2022. | 17:08

Hamad Međedović je osvojio svoju četvrtu titulu ove godine, od toga prvu na ATP turu.

Dok svi gledamo ka Vimbldonu i čekamo nove pobjede Novaka Đokovića, mladi srpski teniser Hamad Međedović je došao do prve ATP titule u karijeri.

On je u finalu turnira u Lidenšajmu bio bolji od kineskog tenisera Žižen Žanga i tako uspio da kompletira sjajnu nedjelju u kojoj je ranije tokom turnira savladao Marka Čekinata i Nikolasa Žarija.

MEĐEDOVIĆ – ŽENG 6:1, 6:2

Uspeo je Međedović da bukvalno pregazi svog rivala i savlada ga u rekordnih 49 minuta za prvi titulu i ogroman skok na ATP listi. On je osvojio veliki broj bodova i skočio za 132 mjesta na ATP listi, pa će umesto 391. mjesta koje ima danas od ponedjeljka biti 263.

Ovo znači da će skočiti 132 mjesta i pred turnir u Salcburgu će željeti da nastavi sa ovakvim partijama kako bi nastavio da se probija. On je ranije snimljen kako trenira i sa Đokovićem, a trenutno je osmi srpski teniser po ATP rangu.

Hamad ima 18 godina, rođen je u Novom Pazaru i do sada je u karijeri imao tri ITF titule osvojene ove godine, dvije u Antaliji i jednu u Ulcinju. Ipak ovo mu je sada prvi veliki iskorak u ATP karijeri, a ove godine smo ga gledali i na Serbia openu.