“Ostavio sam dubok trag”: Džajić kandidat za najbolji tim u istoriji fudbala

Legendarni srpski fudbaler Dragan Džajić nalazi se među kandidatima za najbolji tim u istoriji fudbala, u izboru Frans fudbala.

Ugledni sportski žurnal ove godine zbog pandemije virusa korona neće dodijeliti Zlatnu loptu, ali je pokrenuo akciju izbora najboljeg tima ikad, a Džajić se našao među kandidatama za najbolje lijevo krilo/napadača.

Rivali legendarnom fudbaleru Crvene zvezde u glasanju biće Oleg Blohin, Kristijano Ronaldo, Rajan Gigs, Tijeri Anri, Rivaldo, Rivelinjo, Ronaldinjo, Karl-Hajnc Rumenige i Hristo Stoičkov.

Ukupno 170 novinara širom svijeta biraće najbolje u istoriji po pozicijama.

Džajić je jedini fudbaler iz regiona koji se našao na listi kandidata, uz brojne legende svjetskog fudbala. Rezultati glasanja biće saopšteni krajem decembra.

Džajić srećan zbog uvažavanja Frans fudbala

Dragan Džajić oglasio se zbog objave da se nalazi u konkurenciji za najbolji tim svih vremena u fudbalu.

“Zaista sam srećan zbog toga. U ogromnoj konkurenciji kvalitetnih fudbalera, ući u uži izbor, pogotovo poslije ovoliko vremena po prestanku aktivne igračke karijere je pokazatelj da sam svojim igrama ostavio dubok trag, ne samo u našem, već i u svjetskom fudbalu”, rekao je Džajić za Zvezdin sajt.

Džajić, treća Zvezdina zvezda, jedini je sa prostora eks Јu.

“Posebno mi imponuje činjenica da sam jedini igrač sa prostora bivše Јugoslavije koji se našao u ovom izboru. Priznanja mi nikada nisu bila cilj, uvijek sam se trudio da odigram dobro i da tim za koji igram pobijedi, ali zaista sam ponosan na činjenicu da je to prepoznato i da to još uvijek ima težinu i vrijednost. Lijepo je biti u ovako prestižnom izboru i društvu”, dodao je Džajić.Ostavite komentar: