Ostao bez naredne runde banjalučkog čelendžera: Nenad Zimonjić poražen u dublu

09.08.2023. | 21:01

Nije zaigrao na Srpska openu, ali je pristigao na banjalučki čelendžer.

Nenad Zimonjić zaigrao je na šljakastom terenu Nacionalnog teniskog centra Republike Srpske, a u paru sa Aldinom Šetkićem ipak nije uspio da se domogne naredne runde. Bh dubl, Bašić – Fatić stigao je do pobjede nakon dva odigrana seta.

Svaki poraz boli, pa i u veteranskim danim, ali Zimonjić kaže da ga raduje što je nastupio u Banjaluci.

“Zadovoljstvo je bilo izaći na teren. Rezultatski to nije bilo onako kako sam priželjkivao, ali Aldin i ja smo prvi put igrali zajedno. Oni su bolje odigrali ključne poene i zasluženo su stigli do pobjede”, kaže Zimonjić.

Ni operacija oba kuka nije ga omela da se vrati takmičarskom tenisu. Želja za povratkom je bila jača, a u Banjaluci je pokazao da u njemu i dalje ima onog starog štofa s kojim je harao najvećim turnirima.

“Djeluje mi da mogu i dalje da igram na visokom nivou, ali je potrebno krenuti ponovo. Važno je doći i do kvalitetnog partnera, nekog ko igra stalno dubl, i ko razumije moj stil igre, a to je onaj tradiconalni dubl u kojem se igra servis volej. Sve je manje takvih igrača danas”, kaže Zimonjić.

Dubl danas u centru pažnje, a u singlu su tek četiri meča bila na programu. Naredne runde domogao se Marko Topo, ali Fabijan Marožan. Madjarski teniser postavljan za prvog nosioca bez većih problema, za sat vremena, slomio je otpor. Klemona Tabura iz Francuske.

„Srećan sam zbog pobjede. Imao sam lakši posao danas. Moj protivnik je bio umoran nakon svog napornog jučerašnjeg meča. Drago mi je što sam brzo došao do pobjede i jedva čekam da ponovo izađem na terena. U Banjaluci se osjećam sjajno. Ovaj grad je poseban za mene, ovdje sam osvoji prvi čelendžer tako da mi svaki dolazak ovdje probudi emocije.“

Banjalučki čelendžer polako ulazi u samu završnicu. Sutra će na teren izmedju ostalih i Damir Džumhur, Benoa Per, te Aleks Molčan, a finale je na programu u nedjelju, piše ATV.

(Foto: ATV)