Ostali dueli prekinuti: Rubljov jedini brži od kiše u Rimu

13.05.2023. | 15:45

Andrej Rubljov, ruski teniser, bez velikih problema obezbijedio je plasman u treće kolo Masterasa u Rimu pobjedom nad Aleksom Molčanom iz Slovačke rezultatom 6:3, 6:4.

Nema neprijatnog iznenađenja za Andreja Rubljova na početku turnira u Rimu gdje je prošle godine eliminisan već u drugom meču od Filipa Krajinovića.

Meč je na kratko prekinula i kiša, ali je Rus ubrzao i završio meč što je pošlo za rukom samo njemu, jer je kiša poslije nekog vremena ponovo počela pa su ostali dueli još jednom prekinuti.

Rus je bio siguran iako je početak meča bio čvrst, Molčan je pružao otpor, ali sve se promijenilo u šestom gemu kada je Andrej iskoristio treću brejk loptu.

Tokom cijelog seta slovački teniser nije stigao do šanse da Rubljovu oduzme servis, pa je tako Rus lako priveo set kraju.

Nešto bolji otpor Molčan je pružio u drugom setu kada je u drugom gemu imao dvije brejk lopte, međutim nije znao da prelomi i u najvažnijem trenucima kada je imao poen u svojim rukama on je pravio banalne greške.

Rus je brejk loptu iskoristio u devetom gemu, a potom lako potvrdio brejk i zakazao susret sa boljim iz duela Guido Pela – Alehandro Davidovič Fokina.

Oznake: Rubljov