Ostale bez šansi za plasman dalje: Košarkašice BiH izgubile od Belgije

26.09.2022. | 07:53

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pretrpila je i četvrti poraz na Svjetskom prvenstvu u Sidneju, pošto je poražena od Belgije rezultatom 85:55.

Na taj način Belgijanke su upisale treći trijumf i plasirale se u četvrtfinale, dok je za BiH i sam plasman veliki uspjeh

Držala se BiH u prvoj četvrtini, tjerala protivnice na greške, ali nije to uspjevala da naplati u napadu. Kaznile su to Belgijanke, koje su očigledno zapamtile dva poraza od bh. tima – na Eurobasketu, a zatim i u kvalifikacijama za Svjetsko.

Odličnu rolu imala je i Džuli Alemand, a poenterskim učinkom krajem treće četvrtine priključile su se i sjajna Kjara Linskens, kao i Ben Abdelkader koje su slomile otpor Bosanki.

Nije mogla Bosna i Hercegovina da pronađe rješenje za razigranu Belgiju, a na nivou nije bila ni najbolja igračica tima Džonkel Džons koja je očito na prvenstvo došla umorna nakon finala WNBA.

Najzaslužnija za pobjedu Belgijanki bila je Ben Abdelkader sa 18 poena, dok su po 13 dodale Linskens i Vanlo.

Kod Bosne i Hercegovine istakle su se Nikolina Elez i Jovana Marković sa po 13 poena, dok je 12 dodala Nikolina Knežević.

Oznake: Belgija