“Ostaje žal. Idemo dalje”: Đoković razočaran zbog ispadanja Srbije sa ATP kupa

05.02.2021. | 14:13

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković razočaran je zbog ispadanja reprezentacije Srbije sa ATP kupa.

Srpski tim je izgubio u posljednjem duelu grupa A od Njemačke ukupnim rezultatom 2:1. Na taj način Srbija nije uspjela da se plasira u polufinale i nastavi put ka odbrani titule.

“Moj meč u singlu je bio izvanredan. Tijesan meč, kvalitetan. izuzetno visok nivo tenisa. Hvala Nikoli što je dao sve od sebe u dublu, trudio se. I on je bio neizvijestan. Ispustili smo prednost od 3:0 u super taj-brejku i to nas je koštalo meča. Moramo da budemo ponosni i zadovoljni što smo se trudili te kako smo odigrali. Puno je emocija kada se igra za Srbiju, ostaje žal. Idemo dalje”, rekao je Đoković.

Potom se osvrnuo na partije Zvereva.

“Svaka čast Saši, igrao je odlično protiv mene i u singlu i dublu. Ritern mi je dobro radio, završio sam dobro u singlu, ali izgubili smo na kraju, šteta. Težak poraz”, kaže.

Pred prvim reketom svijeta sada je Australijan open. Ako je za utjehu, ispadanje sa ATP kupa u grupi donijeće mu više dana za odmor i pripremu za taj turnir.

“Ne razmišljam o tome koliko ću se dana odmoriti. Žao mi je što smo izgubili”#, istakao je Đoković, koji brani trofej na prvom Gren slemu u sezoni.

Australijan open starta 8. februara. Novak u prvom kolu igra protiv Francuza Žeremija Šardija, piše Avaz.