Osmostruki “ol star” američke WNBA lige: Grajnerova može da se žali na kaznu zbog posjedovanja droge

Ruski sud danas je odredio 25. oktobar kao datum za razmatranje žalbe američke koškašice Britni Grajner na njenu devetogodišnju zatvorsku kaznu zbog posjedovanja droge.
Grajner, koje je bila osmostruki “ol star” američke WNBA lige, centar i dvostruki osvajač zlatne olimpijske medalje, osuđena je 4. avgusta nakon što je policija saopštila da je pronašla kanistere za vejp sa uljem kanabisa u njenom prtljagu na moskovskom aerodromu Šeremetjevo.

Sud moskovske oblasti saopštio je da će razmotriti njenu žalbu, prenosi AP.

Grajner je priznala da je imala kanistere u svom prtljagu, ali je svjedočila da ih je nehotice spakovala u žurbi i da nije imala zlu namjeru.

Tim odbrane Grajnerove dao je pismenu izjavu da joj je kanabis prepisan za liječenje bolova.

Dodaje se da je njeno februarsko hapšenje došlo u vrijeme pojačanih tenzija između Moskve i Vašingtona, samo nekoliko dana prije nego što je Rusija poslala trupe u Ukrajinu.

AP podseća da se u to vrijeme, Britni Grajner, priznata kao jedan od najvećih igrača u istoriji WNBA, vraćala u Rusiju, gdje je igrala tokom nesezonskog dijela američke lige.

Devetogodišnja kazna bila je, kako dodaje AP, blizu maksimalnih 10 godina, a advokati Grajnerove nakon presude su tvrdili da je kazna pretjerana.

Ostavite komentar: