Osiguran povratak u Premijer ligu BiH: Banjalučkom Borcu za licencu potrebno 250.000 maraka

Pobjedom u 27. kolu na gostovanju kod Rudar Prijedora (3:1) fudbaleri Borca su pet mečeva prije kraja prvenstva osigurali titulu i obezbijedili povratak u Premijer ligu, a uprava Banjalučana odmah se dala na posao i pravi planove za narednu sezonu.

Prema riječima predsjednika kluba Vice Zeljkovića, dobijanje licence je prvo na listi prioriteta. Za klubove koji se vraćaju u Premijer ligu proces licenciranja je skraćen, što znači da su kraći i rokovi za izmirenje dugovanja.

– Da bismo dobili licencu za takmičenje u eliti, moramo do kraja mjeseca izmiriti obaveze u iznosu od 250.000 maraka. To su dugovanja prema grupi bivših igrača i zaposlenih u Radnoj zajednici. Sigurno je da ćemo taj iznos izmiriti, a potom se baciti na rješavanje duga prema dobavljačima, koji ne mogu da prave problem za dobijanje domaće licence, ali mogu za dobijanje one za evropsku scenu, koja nam u ovom trenutku nije prioritet – naglasio je Zeljković.

 

Prvi čovjek “crveno-plavih” je rekao da će biti učinjeno sve da povratničku sezonu u Premijer ligi dočekaju potpuno spremni.

– Već u ovoj sezoni napravljen je kostur tima, ali naravno da ćemo morati da dovedemo četiri-pet veoma kvalitetnih pojačanja. Planiramo već da za dva kola igrače koji će ostati u klubu pustimo na odmor jer tada završava i Premijer liga. Vremena za odmor neće biti puno jer, prema sadašnjim planovima, pripreme za narednu sezonu počeće već 15. juna, a Prva liga završava sedam dana ranije. Zato moramo svi zajedno dobro zavrnuti rukave kako bismo spremno dočekali sezonu u kojoj nam je cilj dalja stabilizacija kluba – istakao je Zeljković.

Prošlo ljeto je bilo turbulentno, ali je od tada napravljen veliki pomak.

– Bili smo pred stečajem, ali je sada situacija mnogo ljepša. Od tada smo sa milion maraka uspjeli da vratimo 2,3 miliona, ne praveći nove dugove. S onima kojima smo dugovali uspijevali smo da se riješimo minusa tako što smo im, uz sporazum, isplaćivali 40-50 odsto od iznosa. Revizijom smo poreski dug sa 13 sveli na nešto više od sedam miliona KM, s tim da je i taj iznos zamrznut do kraja godine. Napravljen je od tada veliki pomak, koji nam daje za pravo da u narednom periodu očekujemo potpunu stabilizaciju kluba na svim poljima – dodao je Zeljković.

 

Izvor:(Glas Srpske)

 

Ostavite komentar: