„Orlovi“ u luksuznoj palati pored stadiona od kontejnera, čuva ih „brdo“ policije

19.11.2022. | 22:20

Fudbaleri Srbije stigli su u Katar iz Bahreina i smjestili se u svoju bazu, hotel Riksos u Dohi.

Oni su stigli u popodnevnim časovima, oko sat vremena nakon što je bilo planirano da slete na aerodrom, odakle je hotel udaljen do desetak minuta.

„Orlovi“ tamo djeluju zaštićeno kao „polarni medvjedi“, pošto je veliki broj policajaca konstantno oko luksuznog hotela.

Navijačima koji su se okupili da ih dočekaju, nije bilo dozvoljeno da priđu, mada se ne može omašiti po pitanju toga koji tim je smješten unutra.

Oko čitavog hotela kružni ogroman natpis „SERBIA“, uz Katar 2022, urađeno u led svjetlima, što daje posebnu notu cijelom doživljaju.

Možda je čudan izbor hotela koji je samo nekoliko stotina metara od fan zone kod Stadiona 974, jer je jasno da će fudbaleri konstantno biti izloženi buci kad Mundijal krene i više navijača se skupi u Kataru.

Zanimljiv je i izbor da navijači ne mogu da direktno vide igrače i pozdrave ih, a na licu mjesta nam je rečeno da su tako tražili iz srpskog tima.

Organizatori dodaju i da brojne druge reprezentacije to nisu uradile, dok nam policajci kažu da samo obezbjeđuju mjesto i da se za sve pitaju ljudi iz FIFA.

Na Stadionu 974, sačinjenom od brodskih kontejnera, Srbija će igrati jedan meč, treći u grupi G protiv Švajcarske, pa onda bar tada neće dugo putovati od smještaja do mjesta za igru.

S obzirom na to kako smo prethodni put prošli sa Švajcarcima na Mundijalu u Rusiji, biće im potrebna sva energija.

Doduše, sam smještaj, nedaleko od obale mora ima pristup plaži, tri bazena, ekskluzivni sportski sadržaj, neograničenu konzumaciju pića i jela za ol-inkluziv pakete, programe zabave, fitnesa i druge aktivnosti.

Aparati za kafu u sobama, veliki televizori i zidovi u bojama pijeska su donekle očekivana stvar, a noćenje se plaća prilično skupo, od 850 dolara za noć u dvokrevetnoj sobi, pa do 2.800 dolara.