“Orlovi” spušteni na zemlju u Kopenhagenu: Ubjedljiv poraz Srbije od Danske

29.03.2022. | 20:00

Fudbaleri Srbije poraženi su u Kopenhagenu u prijateljskom susretu sa Danskom rezultatom 3:0.

Time su srpski reprezentativci propustili da obore rekord generacije iz 2016. kada su u pitanju mečevi bez poraza (8). Njega su u Budimpešti protiv Mađarske izjednačili, ali nisu uspjeli i da se osame u toj kategoriji.

Srbija je dobro otvorila ovaj meč, ali to nije bio nagovještaj onoga što ćemo gledati na “Parken” stadionu. Naprotiv, domaćin je bio dominantan tokom većeg dijela susreta i na kraju zasluženo slavio.

Pogotke za domaću selekciju postigli su Joakim Mele, Jesper Lindstram i Kristijan Eriksen.

Činilo se da će nastupiti svojevrsan debakl srpske reprezentacije, ali do toga ipak nije došlo. Nemanja Radonjić je promašio nekoliko izglednih prilika do kraja susreta, a Luka Jović je zbog povrede morao da napusti igru prije povrede iako je na terenu proveo manje od pola sata.

Srbija na ovom reprezentativnom okupljanju sada ima polovičan učinak nakon minimalne pobjede protiv Mađarske u Budimpešti. Srpskoj selekciji slijedi serija takmičarskih mečeva. Tokom juna i septembra joj slijede obaveze u Ligi nacija, a krajem godine ono što svi željno iščekujemo – Mundijal u Kataru.

Inače, dileme više nema, Srbija žrijeb za Svjetsko prvenstvo čeka kao reprezentacija iz trećeg šešira.

To znači da na Mundijalu neće moći da igra sa Iranom, Japanom, Marokom, Poljskom, Južnom Korejom i Nigerijom/Ganom i Egiptom/Senegalom.

Žrijeb je na programu 1. aprila od 17:00.

Oznake: Danska, Fudbal, Srbija