“Orlovi” sa 18 aduta: Igor Kokoškov odredio spisak igrača za kvalifikacije za Evro

06.11.2020. | 15:48

Na spisku selektora košarkaške reprezentacije Srbije Igora Kokoškova za duele protiv Švajcarske i Finske u kvalifikacijama za odlazak na Evropsko prvenstvo našli su se i košarkaši Igokee Dalibor Ilić i Stefan Pot.

Dobre igre Aleksandrovčana na startu sezone u ABA ligi nisu prošle nezapaženo, pa će Ilić i Pot biti dio tima u duelima koji su na programu 28. i 30. novembra. Pored njih, za predstojeće mečeve Kokoškov je pozvao i sljedeće igrače:

Aleksa Avramović (Estudijantes), Nikola Radičević (Promiteas Patra), Danilo Anđušić (Burž), Dejan Kravić (Burgos), Marko Jeremić (Mornar), Dragan Apić (Budućnost), Filip Petrušev (Mega Sokerbet), Stefan Momirov (Mega Sokerbet), Jovan Novak (Mega Sokerbet), Aleksa Radanov (Crvena zvezda mts), Marko Simonović (Crvena zvezda mts), Boriša Simanić (Crvena zvezda mts), Rade Zagorac (Partizan NIS), Nemanja Dangubić (Partizan NIS), Uroš Trifunović (Partizan NIS), Nikola Rebić (Monako), Stefan Peno (Rasta Vehta), Stefan Đorđević (FMP).

Reprezentacija Srbije, poslije utakmica prvog “prozora”, koje su odigrane u februaru ove godine, je na omjeru 1:1, kao i Finska. Vodeća je Gruzija sa dva trijumfa, dok Švajcarci još uvijek čekaju na prve bodove.