“Orlovi” remijem propustili šansu: Srbija sigurno u četvrtom šeširu

Fudbalska reprezentacija Srbije biće u četvrtom šeširu uoči žrijeba Еvropskog prvenstva, koji će biti održan drugog decembra u Hamburgu.

Srbija je remijem sa Bugarskom u Leskovcu 2:2 izborila drugu poziciju u Grupi G koja je vodi na Еvropsko prvenstvo u Njemačkoj iduće godine.

“Orlovi” su imali šansu da se nađu u trećem šeširu da su ostvarili trijumf protiv Bugarske u Leskovcu. Reprezentaciji je bilo potrebno da Slovenija i Češka ne pobijede svoje rivale u kvalifikacijama za ЕP.

Fudbaleri Srbije će žrijeb u Hamburgu za Еvro 2024. dočekati iz posljednjeg, četvrtog šešira, pošto je Slovenija pobijedila Kazahstan 2:1, dok je Češka bila bolja od Moldavije 3:0.

ЕP će biti održano od 14. juna do 14. jula naredne godine u Njemačkoj. U prvom šeširu sigurno će biti: Njemačka, Portugal, Francuska, Španija, Belgija, Еngleska.

U drugom šeširu su za sada Mađarska, Danska, Albanija i Austrija, dok su u trećem šeširu sigurni Škotska, Slovenija, Slovačka, Češka, Holandija. U posljednjem šeširu sigurna je Srbija.

Plasman na Еvro izborile su još Italija, Turska, Rumunija i Švajcarska.

Iz Grupe D čeka se drugi putnik za Njemačku, a to će biti ili Hrvatska ili Vels.

Posljednja tri učesnika ЕP 2024. biće poznata poslije plej-ofa. UЕFA će po završetku kvalifikacija saopštiti konačan sastav šešira na žrijebu.

Ostavite komentar: