Orlovi odustali od Izbora sportiste grada Banjaluka: “Cirkus u režiji stručne komisije za sport”

23.03.2023. | 10:27

Predsjednik Ženskog košarkaškog kluba Orlovi Luka Lugonja povukao je prijavu svog kluba za manifestaciju Izbor najboljeg sportiste Banjaluke.

Saopštenje prenosimo u cijelosti:

– Poštovani, obavještavamo Vas da smo na telefonskoj sjednici UO kluba donijeli odluku da povlačimo aplikaciju za izbor sportiste grada i naš klub neće da učestvuje u cirkusu u režiji stručne komisije za sport grada Banja Luka. S tim u vezi povlačimo aplikaciju kluba i naših igračica te tražimo da se na navedenoj manifestaciji ne spominje ni ime kluba a i naših igračica. U kontektstu predhodnog dok oni tajno glasaju mi javno poručujemo da nećemo da učestvujemo, pošto u nazovi stručnoj komisiji za sport sjede nestručni i pojedinci bez ljudskog, moralnog kredibiliteta, jer moralan čovjek nikad neće uzeti tuđe i ono što ne zaslužuju. Ovakvu odluku smo donijeli teška srca zbog omalovažavanja naših rezultata poslednjih godina od nazovi stručne komisije za sport i pojedinaca u istoj koji namjerno gaze po našim i uspjesima banjalučkih košarkašica da bi promovisali neke druge koji to ne zaslužuju. Želimo da o stučnosti i moralonom kredibilitetu stručne komisije za sport prosudite na osnovu prezentovanih rezultata koja su dva kluba aplicirala za najbolji ženski kolektiv u gradu Banjaluci za 2022 godine – stoji u saopštenju.

U dodatku su navedeni rezultati koje su Orlovi upisali tokom 2022. godine kao i rezultate Ženskog rukometnog kluba Borac.

– Treće mjesto u regionalnoj WABA liga, Pobjednici Kupa Republike Srpske, Pobjednici Kupa BiH, Vicešampioni Premijer lige BiH, Kadetski prvaci BiH. Rezultati ŽRK Borac: 4. mjesto u PLŽ BiH 2021/22, 2. 1/16 finala EHF Kupa 2021/22, Juniorska titula prvaka BiH 2021/22, Kadetska titula prvaka BiH 2021/22, Pobjednik Kupa Republike Srpske 2021/22.

Ako pogledate priložene rezultate i kvalitete liga, vidjećete da se svjesno omalovažava i opstrujiše naš postignuti uspjeh. Ista stvar se dogodila i u predhodnom izboru od strane nazovi stručne komisije ,a sve u cilju da bi se ispunile nerealne ambicije pojedinaca – dodato je u saopštenju.

Oznake: Banjaluka, Orlovi