Orlovi krenuli na Evropsko prvenstvo: Selektor “sklopio” tim uprkos problemima sa koronom

11.01.2022. | 16:52

Rukometaši Srbije krenuli su put Segedina na 15. Evropsko prvenstvo, koje će se od 13. do 30. januara održati u Mađarskoj i Slovačkoj.

Iza rukometnih Orlova su dvonedjeljne pripreme u SC Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi. Nažalost, tokom samih priprema bilo je i dosta problema, uzrokovanih prije svega korona virusom. Na kraju je selektor Toni Đerona ipak uspio da “sklopi” tim za predstojeći EURO.

Na spisku su Vladimir Cupara, Milan Bomaštar, Tibor Ivanišević, Mladen Šotić, Uroš Borzaš, Petar Đorđić, Marko Milosavljević, Lazar Kukić, Đorđe Đekić, Miloš Orbović, Mihajlo Mitić, Darko Đukić, Bogdan Radivojević, Mijajlo Marsenić, Dragan Pešmalbek, Živan Pešić i Vukašin Vorkapić.

Stevan Sretenović je dobio negativan nalaz na posljednjem PCR testiranju, pa će nakon ljekarskih pregleda biti poznato da li se pridružuje ekipi na putu za Segedin. Očekuje se i ishod testiranja i ljekarskih pregleda Vanje Ilića, pa će u skladu sa tim biti poznato da li se pridružuje reprezentaciji uoči prve utakmice protiv Ukrajine.

Kapitensku traku će u odsustvu Nemanje Ilića nositi Mijajlo Marsenić.

Evropska rukometna federacija suočena sa novonastalom epidemiološkom situacijom tokom prethodnih nekoliko dana donijela je odluku o izvjesnim izmjenama procedura usljed datih okolnosti. U slučaju pozitivnih nalaza na PCR testovima umjesto dosadašnjih predviđenih 14 dana, period izolacije je smanjen na pet dana i u slučaju dva uzastopna negativna testa u razmaku od 24 sata učesnicima će biti odobren nastup na takmičenju.

Selekcija Srbije će u okviru grupe C odmeriti snage sa reprezentacijama Ukrajine, Hrvatske i Francuske. Prvi meč protiv Ukrajine na programu je 13. januara od 18 časova.

Dva dana kasnije na programu je meč između Srbije i Hrvatske (20,30 časova), a 17. januara Srbija će na megdan Francuskoj (20,30 časova).