Orila se svlačionica: Pogledajte slavlje fudbalera Srbije VIDEO

19.11.2023. | 19:50

Fudbalska reprezentacija Srbije je nakon gotovo četvrt vijeka obezbjedila plasman na Evropsko prvenstvo, a nakon ovog uspJeha uslijedilo je veliko slavlje igrača na terenu i u svlačionici.

Slavio se u Leskovcu remi sa Bugarskom (2:2) kao da je pobjeda, pošto je Orlove večeras izvojevan bod odveo na kontinentalni šampionat koji se naredne godine održava u Nemačkoj. Ispostavilo se da bi selekcija Dragana Stojkovića Piksije na EURO otišla i bez njega zbog poraza Crne Gore u Budimpešti, ali su ovako posao odradili sami.

Pao je sa ramena srpskih fudbalera veliki teret, pošto su konačno razbili “kletvu” koja je visila nad srpskim nacionalnim timom još od 2000. godine, kada je posljednji put učestvovala na Evropskom prvenstvu još pod imenom Jugoslavija.

Ova generacija je dosanjala san nekih prethodnih, koje su do Mundijala i uspijevale da stignu ali im se nije dalo da zaigraju među najboljim selekcijama “starog kontinenta”.

Ovaj uspjeh izazvao je veliko slavlje igrača najprije na terenu, a zatim i u svlačionici koja je odzvanjala od njihove pjesme.

“Na na na na Evropsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo” – orilo se iz grla Orlova, koji su uspjeli da povežu dva plasmana na velika takmičenja, a slavljničku atmosferu podigao je i predsJednik FSS-a Dragan Džajić, piše Sportal.

Poslije utakmice svoj ritual je ispoštovao i Aleksandar Mitrović, kojeg je u svlačionici dočekala slavljenička pica baš kao i nakon pobjede nad Portugalijom u Lisabonu za plasman na planetarni šampionat. Jeste večeras došla nakon remija, ali nije bila ništa manje slatka od one lisabonske.