Optužen za silovanje u toaletu noćnog kluba: Isplivao prvi snimak Dani Alveša iz zatvora VIDEO

24.07.2023. | 21:41

Brazilski nogometaš Dani Alves (40) je u zatvoru od januara, nakon što je optužen za silovanje mlade žene u toaletu kluba u Barceloni, a sada se pojavila i njegova prva fotografija nakon skandala.

Reprezentativac Brazila je uhapšen u Španiji 20. januara i odmah prebačen u zatvor Brians 2 gdje čeka početak suđenja. Sud mu je u junu četvrti put odbio zahtjev za privremeno puštanje na slobodu jer može pobjeći u Brazil koji ne izručuje svoje državljane Španiji.

Nedavno su snimljene prve fotografije na kojima se Dani Alves pojavljuje u sudnici. Očekivano, izgleda da se fizički izgled nogometaša znatno promijenio i kako je ranije objavljeno, znatno je smršavio.

Kako navodi Marca, oni koji su bili bliski Brazilcu, tvrde da su se Alvesu pojavili podočnjaci na licu, a i kosa mu je neuredna.

Alves je optužen da je silovao 23-godišnju devojku u jednom od toaleta noćnog kluba u Barceloni 30. decembra 2022. godine, a nekoliko puta je mijenjao svoj iskaz. Najprije je tvrdio da ne poznaje djevojku i da nije imao seksualni odnos sa njom, a po njegovoj posljednjoj verziji događaja on je sjedio u toaletu, a ona mu je prišla i bacila se na njega.

Legendarnom desnom beku Barcelone prijeti zatvorska kazna u trajanju od 12 godina ukoliko bude proglašen krivim.