Optužbe na račun organizatora: Pomagali Alkarazu da osvoji Madrid

08.05.2023. | 12:08

Bivša slovačka teniserka Danijela Hantuhova optužila je organizatore Mastersa u Madridu da su pomogli Karlosu Alkarazu da osvoji titulu.

Alkaraz je u finalu pobijedio Nijemca Jan-Lenarda Štrufa sa 6:4, 3:6, 6:3.

Španac je stigao do jubilarne desete titule u karijeri i prišao na svega pet bodova zaostatka za Novakom Đokovićem na ATP listi.

Alkaraz je prije Štrufa, koji je obilježio nedjelju u Madridu jer je upao u glavni žrijeb kao “laki luzer”, pobijedio Emila Rusuvorija, Grigora Dimitrova, Aleksandra Zvereva, Karena Hačanova i Bornu Ćorića.

Hantuhova smatra da je domaćin turnira “pogurao” Alkaraza tako što je zalivao teren više nego što je to uobičajeno.

“Jednu stvar želim da naglasim, ljudi koji održavaju teren su ga dva puta zalili otkako smo počeli da pričamo. Čini mi se da pokušavaju da teren učine što sporijim je moguće kako bi Karlos lakše vraćao servise”, rekla je Hantuhova.

Voditeljka Katarina Vitaker je pitala Hantuhovu kako se ona osjeća u vezi sa “posebnim tretmanom”, da li postoji prednost kada si domaći igrač.

“Naravno”, rekla je Hantuhova.

“Posebno na šljaci. To smo uvijek očekivali kada igraš protiv Španca ovdje (u Španiji) ili u Italiji protiv Italijana”, dodala je.

Hantuhova (40) je svojevremeno bila peta teniserka svijeta (2003), osvojila je sedam WTA turnira, a najveći uspjeh na Gren slemovima joj je bilo polufinale Australijan opena 2008.

Igrala je četvrtfinala Vimbldona i US Opena, dok je na Rolan Garosu najdalje stizala do četvrte runde.