Oprezno u Novom Mestu: Igokea gostuje kod Krke u 11. kolu ABA lige

08.12.2023. | 07:30

U Novom Mestu nije lako igrati nijednoj ekipi, rekao je ovo trener Igokee Vladimir Jovanović pred večeranju utakmicu 11. kola ABA lige protiv Krke.

Sjajne igre ove sezone i osam pobjeda, od kojih su četiri vezane, stavljaju njegove izabranike u položaj favorita, ali mladi srpski stručnjak upozorava da su ovakve utakmice najteže.

– Gostujemo kod Krke koja godinama tradicionalno igra dobru košarku na domaćem terenu. U prošlom kolu imali su priliku da se vrate iz velikog minusa i pobede Split. Jako su nezgodni, prednjače Jan Špan kao i ostali bekovi dok su tu Jurij Macura i Marko Radovanović koji igraju odlično. Spremamo se najbolje što možemo i pokušaćemo da damo svoj maksimum i budemo skoncentrisani. Nadam se našoj dobroj igri – naveo je Jovanović.

Ovaj meč biće dobra provjera pred ključnu utakmicu Lige šampiona protiv Tofaša koja će biti odigrana 12. decembra u Bursi. Ukoliko momci iz Aleksandrovca slave u Turskoj trebalo bi da zauzmu treće mjesto u grupi koje će im donijeti nastup u baražu za popunu top 16 faze FIBA takmičenja.

Član Igokee Marko Jošilo jednu godinu igrao je za Krku iz koje je 2020. stigao u sadašnji klub. Slovenačka ekipa ove sezone vratila se u elitni rang na Jadranu.

– Krka se bori za opstanak, upisala je dve pobede i sada želi da odbrani domaći teren i pokuša da nas iznenadi. U ovaj meč ulazimo sa dobrim raspoloženjem zbog dobrih rezultata i želimo da nastavimo u tom ritmu. Ako budemo ispoštovali ono što smo zacrtali ispred sebe možemo da se nadamo pobedi – istakao je Jošilo.

Oznake: Igokea