Oporavak ne ide “baš glatko”: Federer se još uvijek ne vraća tenisu, navijači razočarani

08.12.2021. | 19:45

Rodžer Federer definitivno nije blizu povratka turnirima, to se nije desilo krajem ove godine, a neće ni početkom sljedeće.

Legendarnog Švajcarca nema među prijavljenim teniserima za Australijan open, te ćemo još čekati na susret njega i Novaka Đokovića.

U posljednjih godinu i po je Federer imao dvije duge pauze, zbog pandemije korona virusa i operacije koljena je u 2021. odigrao samo 13 mečeva, a upisao tek devet pobjeda.

Njegovi navijači su se nadali da će krajem ove godine prekinuti pauzu koju je otpočeo posle Vimbldona, što se neće desiti čak ni početkom 2022.

Neće biti u Melburnu 40-godišnji legendarni teniser, vjerovatno je u pitanju problem sa oporavkom, mada je u jednom od javnih obraćanja Federer poručio kako je zadovoljan napretkom pošto se vratio treninzima.

Sa druge strane, hrvatski trener Ivan Ljubičić uvjerava tenisku javnost, kao i Federerove navijače, da iskusni Švajcarac ne razmišlja o povlačenju.

“Razgovarali smo i mogu da garantujem da želi da se vrati tenisu. Kada odluči da prestane, povući će se, ali mislim da se to neće desiti odjednom”, rekao je Ljubičić prije tri sedmice.

Međutim, ono što je činjenica jeste da Rodžera Federera nema. Do prije par godina je bio među najbitnijima u muškoj konkurenciji “bijelog sporta”, dok se sada na Švajcarca ne gleda kao na ozbiljnu konkurenciju igračima iz top 10.

Federer je trenutno 16. igrač planete ali isključivo zahvaljujući čuvanju bodova od strane ATP kao i sličnih poteza koje je ta organizacija vukla početkom pandemije korona virusa. Na prvoj listi prijavljenih za Australijan open 2022, na kojem Novak Đoković brani tri uzastopne titule, nema još dvojice igrača iz top 100 ATP liste, Federerovog sunarodnika Stena Vavrinke i Argentinca Gvida Pelje.

Umjesto ovih igrača su na turnir upali Denis Kudla, Felisijano Lopez i Sem Kveri, dok sledeći odustanak čeka slovenački igrač Aljaž Bedene koji je prvi ispod crte, piše Srpskainfo.

Oznake: Federer, Navijači, Tenis