Opet nema spavanja: Poznato kada Đoković igra protiv Hrvata na US Openu

02.09.2023. | 20:26

Najbolji teniser planete Novak Đoković dobio je termin kada igra sljedeći meč na US openu.

Novak je između petka i subote pobijedio Lasla Đerea u pet setova trećeg kola, pa će sada u osmini finala na Bornu Goja iz Hrvatske.

Taj meč su organizatori stavili na stadion Artur Eš u večernjem terminu, i to kao prvi u tom dijelu programa, što u prevodu znači da bi Novak trebalo da zaigra od jedan čas iza ponoći po srpskom vremenu u nedelju na ponedjeljak.

Drugi meč iste večeri na „Ešu“ je meč ženskog singla Jelene Ostapenko i Ige Švjontek, a na istom stadionu u dnevnom programu igraju uglavnom Amerikanci.

Tomi Pol igra sa Benom Šeltonom, a Koko Gof protiv Karoline Voznjacki. Novak prošle godine nije igrao na US openu pa sa njega ne brani bodove.

Lani nije mogao da igra jer je nevakcinisan protiv koronavirusa, a nevakcinisanim strancima u to vreme nije bilo dozvoljeno da uđu u Sjedinjene Države.

Đoković i Gojo se do sada nisu sastajali, a hrvatski igrač je do četvrte runde na turniru u Njujorku pobjeđivao Međedovića, Andrejeva, Mahača, Delijena, Mekdonalda i Veselog, jer je prošao i kroz kvalifikacije.

Oznake: Đoković