Opet kiks! Lalatović dobio otkaz u Ukrajini poslije 55 dana

28.08.2023. | 18:12

Srpski trener Nenad Lalatović nije se snašao u Ukrajini u ekipi Zorje iz Luhanjska, pa je posle nepuna dva mjeseca dobio otkaz.

Stvar koja je presudila je remi protiv Minaja u prvenstvenom meču u kom je njegova ekipa bila veliki favorit.

Lalatović je neko ko je godinama unazad sinonim za domaći fudbal, pa je njegova epizoda u Zorji začudila mnoge, bez obzira što je i kao igrač nastupao u Ukrajini u dresu Šahtjora, navodi Sportal.

Ipak, na prvih pet prvenstvenih mečeva uspio je da zabilježi samo jednu pobjedu, što nije bilo dovoljno da zadovolji apetite ove ekipe.

Takođe, sve je izjvesnije da Zorja neće uspjeti da uradi ono što je naumila, pošto je u prvoj utakmici plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope poražena od Slavije iz Praga rezultatom 2:0, pa joj je sada potrebno čudo kako bi se našla u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju.

Zorja je čak peti fudbalski klub koji je u posljednjih godinu i po dana sa trenerske klupe vodio Lalatović. Između ostalog, prošle godine imao je neuspješnu epizodu i u banjalučkom Borcu.

Juče je za Kurir tvrdio da mu neki “rade o glavi”, ali ne Ukrajini već u Srbiji.

“Želim da kažem trojici ljudi u Srbiji zbog kojih sam ovdje. Dvojica su politički aktivni, treći je u FSS. Oni rade o glavi Nenadu Lalatoviću. Lično su pričali po gradu kako će mi doći glave, kako će skratiti moj dugački jezik i kako će uništiti moju trenersku karijeru”, izjavio je Lalatović.