Opaka bolest ipak bila jača: Preminuo legendarni engleski trener

26.11.2023. | 14:31

Teri Venejbls preminuo je u svojoj 80. godini nakon duge i teške borbe sa opakom bolešću, saopšteno je u nedjelju tokom dana.

Teri Venejbls ostavio je neizbrisiv pečat u svetu fudbala kako kao igrač, tako i kao uspješni menadžer. Njegova igračka karijera obuhvatala je uspješne periode u nekim od najpoznatijih engleskih klubova, uključujući Čelsi, Totenhem, Kvins Park Rendžers i Kristal Palas.

Njegova posvećenost igri i profesionalni pristup igrali su ključnu ulogu u stvaranju trajnog nasleđa na engleskim fudbalskim terenima, piše Sportal.

Međutim, Venejblsova zaostavština nije bila ograničena samo na teren. Kao menadžer, ostvario je izuzetne uspehe, posebno vođenjem engleske reprezentacije do polufinala Evropskog prvenstva 1996. godine.

Ovaj momenat ostaje jedan od najupečatljivijih trenutaka u engleskom fudbalskom pamćenju.

Njegova trenerska karijera obuhvatala je i rad van Engleske, pošto je bio na čelu Barselone tokom četvorogodišnjeg perioda, kao i kratkotrajno vođenje reprezentacije Australije. Savez trenera je duboko tužan zbog vesti za smrt našeg člana i bivšeg predsednika Saveza Terija Venejblsa. Naše misli su u ovom trenutku veoma vezane za Ivet i celu Terijevu porodicu – objavio je Savez.