“Ona je moj pokretač”: Heroina Milica Mandić otkrila da svoje uspjehe duguje majci

27.07.2021. | 20:47

Najbolja tekvondistkinja Srbije Milica Mandić je osvojila znatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju i učinili cijelu Srbiju i Srpsku ponosnom, a jednom prilikom je ispričala da joj je u životu najveći pokretač bila majka i davala joj snage da se bori do posljednjeg atoma snage.

“Moja mama je bila moj pokretač. Ona je imala zdravstvenih problema sa kojima se lavovski borila. Ovu godinu ću prije svega pamtiti po njenoj uspješnoj borbi. Hvala Bogu, pa je sada sve dobro. Bila je moja najveća motivacija, za mene je moja mama najveći šampion 2017. godine”, istakla je Mandićeva ranije.
Inače, u Tokiju je Srbiji prva medalja stigla iz streljaštva, Damir Mikec je osvojio srebro, a druga je tekvondo donio, što postaje tradicija, nakon sjajnih borbi Tijane Bogdanović i bronze.
Od osamostaljenja i Olimpijskih igara 2008. u Pekingu, ovo je tek četvrta zlatna medalja Srbije. Prvu je osvojila upravo Milica Mandić u Londonu 2012, a druga i treća stigle su na prošlim Igrama u Tokiju, najpre od rvača Davora Štefaneka, pa vaterpolo reprezentacije.
Ukupno je naša zemlja osvojila 31 zlatnu medalju, tri kao Kraljevina Jugoslavija, 23 za vrijeme SFJR i dve u doba Srbije i Crne Gore, piše Blic.