Olimpijska baklja u petak stiže u Banjaluku

Najviši zvaninici Republike Srpske dočekaće sutra u Banjaluci olimpijsku baklju, koja je na putu ka Sarajevu, gdje će biti održan zimski Evropski omladinski olimpijski festival /EJOF 2019/, saopšteno je iz Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović izrazila je zadovoljstvo što će Vlada Republike Srpske biti domaćin i dočekati olimpijsku baklju i izrazila uvjerenje da će Srpska pokazati da ima kapacitete da ovakvo takmičenje organizuje na najvišem nivou.

“Vlada Republike Srpske je za EJOF 2019 izdvojila četiri miliona KM, od čega 2,5 miliona za infrastrukturu i 1,5 milion KM za organizacioni dio takmičenja. Borilišta su spremna, uslovi za održavanje takmičenja odlični i sigurna sam da će nam se sportisti koji dođu vratiti na sportske terene i kao turisti”, navela je Davidovićeva.

Sonja Davidović

Davidovićeva je naglasila da očekuje da će takmičenja proći u najboljem redu i da će brojni sportisti ponijeti najljepše uspomene sa ovog takmičenja, prenosi ATV portal.

Olimpijska baklja u Banjaluku stiže sutra u 15.00 časova, gdje će je dočekati najviši zvaničnici Republike Srpske i BiH, na prijemu koji će tim povodom biti održan u zgradi Vlade Republike Srpske.

EJOF 2019 biće održan od 9. do 16. februara u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, a učestvovaće sportisti iz više od 50 država, sa više od 1.100 takmičara i 750 članova delegacija nacionalnih olimpijskih komiteta.

Iz Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske podsjetili su da je olimpijski plamen na ovim prostorima gorio davne 1984. godine, te istakli da je ovaj događaj jedinstvena prilika da iz Republike Srpske i BiH u svijet ode najljepša sportska slika.

 Ostavite komentar: