“Okrećemo se Ligi Evrope”: Stanković žali što Zvezda nadmoć nije krunisala prolazom

16.09.2020. | 20:54

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković smireno i trezveno je komentarisao poraz svog tima od Omonije koji ih je izbacio iz trke za plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Kiparski predstavnik je prošao u posljednje kolo kvalifikacija zahvaljujući boljem izvođenju jedanaesteraca. Poslije 120 minuta rezultat je bio 1:1.

“Bili smo nadmoćni 70 minuta. Nesrećno smo primili gol, vratili se u igru, izdigli iz svega i dominirali. Ali kada osjetiš da je protivnik pao, onda moraš da postigneš gol i riješiš pitanje pobjednika. Mi smo to morali da uradimo, a nismo, iako smo bili bolji. Vidjela se potom promjena u njihovoj igri, mnoštvo dugih lopti i prekida. Poslije toga i temperatura, i važnost utakmice, i tenzija, prosto su se igrači umorili. Što se penala tiče, to je lutrija, ne možeš znati ko će proći. Sigurno da je poraz još teži, jer je došao poslije jedanaesteraca. Morali smo da prelomimo… ali igračima ništa ne zamjeram, dali su sve od sebe. Idemo dalje. Crvena zvezda je kroz istoriju prolazila i teže momente. Okrećemo se Ligi Evrope,” rekao je Stanković.

On je pohvalio igrače koji su izašli iz povrede i odigrali u Nikoziji.

“Gobeljić, Rodić, Кatai i Ben su igrači koji su stisli zube i odigrali utakmicu, iako su izašli iz povreda. Znam da će biti kritika i svega, ali stojim pri tome da nam je falio gol u drugom poluvremenu. Da smo ga postigli, sve bi drugačije bilo”, dodao je Stanković.

Ominija će se u plej-ofu sastati sa Olimpijakosom, dok će crveno-bijeli tek saznati ime protivnika u poslhednjoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope.