Okončana sjajna Zvezdina serija: Junak Armanija Beron

15.12.2022. | 21:12

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u četvrtak na domaćem parketu hale “Aleksandar Nikolić” od Armanija rezultatom 71:67 u 14. kolu Evrolige. Na taj način završena je impoznatna serija crveno-bijelih od deset pobjeda otkad je ekipu preuzeo Duško Ivanović.

Zvezda poslije ovog poraza ima skor 7-7 u EL i poražena je poslije šet uzastopnih pobjeda u elitnom takmičenju. Sa druge strane, sastav Etorea Mesine je prekinuo katastrofalni niz od devet poraza, prenosi Sportklub.

Utakmica je počela u izuzetno sjajnoj atmosferi poptuno ispunjene hale na Paliluli, ali Armani je bio više nego inspirisan na startu i do kraja perioda stigao je do dvocifrenog vođstva. Do samog finiša je Mesinin tim održavao tu razliku, ona je rasla i do 18 poena, ali je Zvezda krajem trećeg kvartala uspjela da smanji na osam poena razlike poslije serije 9:0.

Ipak, Ivanovićev tim loše otvara posljednju četvrtinu i ne postiže pogodak u prva četiri minuta, pa se Armani vraća na +15. Međutim, tada kreće nova velika serija domaćih. Vildoza je inicira trojkom, pa potom i slobodnim bacanjem, a zatim pogađaju Dobrić i Nedović u dva navrata. Agresivna odbrana crveno-bijelih potpuno je sasjekla Armani i razlika se topi. Poslije dva slobodna bacanja koja realizuje Petrušev, Zvezda prilazi na svega dva poena zaostatka – 66:64.

Međutim, tada bivši igrač Zvezde Bili Beron pogađa nevjerovatnu trojku i donosi svom timu pet poena prednosti. Nedović svojom prvom trojkom na meču vraća nadu Zvezdi, ali Mitru-Long sa penala stavlja tačku na ovaj susret. Treba pohvaliti energiju Zvezde, koja se nije predavala u posljednjem kvartalu, uprkos velikom vođstvu italijanskog tima.

Zvezda je ovu utakmicu odigrala bez svog centra Hasana Martina, koji je na treningu doživeo povredu kolena, a stepen težine te povrede još nije poznat. Amerikanac je na štakama gledao ovaj meč iz dupke punog “Pionira”.