Oklahomi se “crno piše” i ove sezone: Golden Stejt i dalje neporažen, loše veče Bjelice VIDEO

25.10.2021. | 07:50

Golden Stejt pobjedio u Sakramentu sa 119:107 i ostao neporažen posle tri utakmice. Loše veče srpskog krila. Slab učinak i Alekseja Pokuševskog u porazu Oklahome od Filadelfije – 103:115

Voriorsi su opet oni stari. Golden Stejt je u derbiju Kalifornije dobio Kingse u Sakramentu sa 119:107 i ostao sa maksimalnim učinkom poslije tri utakmice.

Tri četvtine vođena je neizvjesna borba. U finišu posljednjeg perioda igre razigrali su se gosti i uspjeli da pobjede rivala iz Zapadne konferencije. Stef Kari je postigao 27 poena, doduše, nije ga šut baš htio. Imao je iz 9/23, dok je za tri poena šutirao, za njega, loših 4/15. Sakupio je i 10 asistencija. U finišu se razigrao Džordan Pol. Meč je završio sam 22 poenom, dok je Drejmond Grin ubacio 14, uz sedam asistencija i pet skokova. Endru Vigins se raspucao u posljednjih nekoliko minuta meča. Imao je 17 poena, od toga dvije trojke.

Naš Nemanja Bjelica igrao je malo protiv bivšeg kluba. Za nešto manje od 10 minuta, postigao je samo dva poena, i to oba sa linije slobodnih bacanja. Iz igre je šutirao 0/5. Imao je tri skoka i jednu izgbuljenu loptu. U poraženom timu, Herison Barns je ubacio 24 poena, a Dejvion Mičel 22. Kingsima je ovo drugi vezani neuspjeh. Oklahomi se i ove sezone crno piše. Doživjela je i treći poraz u NBA šampionatu, od Filadelfije na svom parketu – 103:115. Naš mladi košarkaš Aleksej Pokuševski na startu dobija malu minutažu. Igrao je samo nešto manje od sedma minuta, a za to vrijeme je postigao četiri poena, a imao je i skok i asistenciju. Gosti iz Pensilvanije su stigli do druge pobjede u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu. Set Kari sa 28 poena i Kamerunac Džoel Embid sa 22 su bili najefikasniji. U redovima Tandersa Kanađanin Aleksander je ubacio 29 poena, ali nedovoljno za premijerni trijumf.