Ogromne promjene u ABA ligi: Ispada samo posljednji, evo šta će biti sa Dubaijem

21.02.2024. | 19:34

ABA liga priprema se za velike promjene, a sve kako bi se pripremila za eventualni ulazak Dubaija u regionalno takmičenje.

Danas je održan “Zoom” sastanak na kojem je odlučeno da se oformi Radna grupa koja će pripremiti izmjene Statuta takmičenja do Skupštine zakazane za 12. mart, prenosi Sportski žurnal.

Ovaj list piše kako će ABA liga na taj način konačno uspjeti da se transformiše iz JTD u DOO, a pripremu izmjena Statuta uradiće advokati članova Radne grupe u kojoj su predstavnici Crvene zvezde, Partizana, Budućnosti, Cedevita Olimpije i Cibone.

U okviru toga, napraviće se prostor za ulazak Dubaija u regionalno takmičenje, što je preduslov da ovaj klub kasnije nastupa u Evroligi ili Evrokupu. Za sada je sve na “stend-baju” po ovom pitanju, dok se ne riješi transformacija ABA lige u društvo sa ograničenom odgovornošću, javlja Žurnal.

U Statut će biti unijeta i izmjena o ispadanju iz takmičenja. Novi prijedlog je da samo posljednjeplasirani tim ispadne iz ABA lige, a da pobjednik ABA 2 lige uđe u takmičenje, bez obzira iz koje je zemlje i da li ona već ima popunjenu kvotu, što će doprinijeti povećanju kvaliteta.

Radna grupa treba da radi i na novom predlogu televizijskih prava.

Oznake: ABA liga, Dubaiji