Ogroman nesrazmjer u platama: Nejmar godišnje zaradi kao cijela ekipa Atalante

10.08.2020. | 15:39

Četvrtfinalni dvoboj Lige prvaka između Atalante i PSŽ nudi najveći nesrazmjer kad je u pitanju novac koji se troši na plate igrača.

Analizirajući plate igrača Gazzetta dello Sport je zaključila da Nejmar godišnje zaradi koliko i cijela ekipa Atalante. Naime, brazilski napadač ima godišnju platu od 36 miliona evra, dok su kod Atalante naplaćeniji Papu Gomez, Josip Iličić i Duvan Zapata, koji zarađuju 1,2 miliona evra po sezoni.

Ogromna razlika postoji i kod igračkih transfera. PSŽ je u ljeto 2017. godine doveo Nejmara plativši Barseloni rekordnu odštetu u istoriji fudbala u iznosu od 222 miliona evra, dok je u julu 2018. iz Monaka doveo Kilijana Mbapea za 135 miliona evra.

S druge strane, najskuplje Atalantino pojačanje je kolumbijski napadač Luis Muriel za kojeg su u junu 2019. godine Sevilji platili 20 miliona era odštete, a na drugom mjestu je hrvatski veznjak Mario Pašalić, čiji su ugovor od Čelsija ovog ljeta otkupili za 15 miliona evra.

Najbolji igrač kluba argentinski veznjak Papu Gomez koštao ih je samo 4,5 miliona evra, koliko su 2014. platili ukrajinskom Metalistu iz Harkiva.

Oznake: Atalanta, Nejmar, Zarada