Oglasio se Zverev o navodima bivše djevojke o nasilju: Optužbe su kleveta i potpuno lažne

27.08.2021. | 20:51

Bivša djevojka Aleksandera Zvereva, Olga Šaripova optužila ga je za zlostavljanje i prijetnje smrću, a tim povodom njemački teniser je izašao u javnost s objavom.

“Uključio sam moje njemačke i američke advokate u ovaj slučaj. Već su održali preliminarni sastanak protiv izvora i autora koji je objavio ove lažne optužbe. Sud je ispratio naše argumente i izjave, optužbe su kleveta i potpuno lažne”, napisao je Zverev.

Naveo je da su advokati već započeli proces protiv izvora i autora koji su objavili priču, kao i da kategorički i nedvosmisleno odbija navode da je zlostavljao svoju bivšu djevojku.

“Takođe podržavam osnivanje zakona ATP o nasilju u porodici. Više se neću oglašavati o ovom pitanju”, zaključio je Zverev.

Deset mjeseci poslije prvog dijela priče o navodnom nasilju jednog od najboljih tenisera svijeta, izašao je i drugi dio intervjua sa Šaripovom, njegovom bivšom djevojkom, u kojem ona govori o nasilju koje se dogodilo tokom turnira u Šangaju 2019.

Prethodno je Šaripova u dva navrata govorila o nasilju, za ruski Čempionat, a onda i za Reket magazin, novinaru Benu Rotenbergu s kojim je uradila i drugi dio intervjua, sada za “Slate”.

Opisivala je situacije u Njujorku i na Lejver kupu, a sa teniserom se konačno rastala poslije incidenta u Šangaju.