Oglasio se Ševčenko nakon turbulencija u Ukrajini: Imamo najjači adut, a to je jedinstvo FOTO

23.02.2022. | 20:53

Svojevremeno najbolji fudbaler svijeta Andrij Ševčenko oglasio se nakon što su velike turbulencije pogodile njegovu zemlju Ukrajinu.

Nakon velikih tenzija koje je podigao ruski predsjednik Vladimir Putin proglasivši dvije ukrajinske pokrajine nezavisnima, narod Ukrajine prolazi kroz težak i neizvjestan period.
Poruku podrške svome narodu objavio je legendarni Andrij Ševčenko, jedan od najpoznatijih i najuglednijih Ukrajinaca u svijetu.
Proslavljeni as Milana, koji je dobio Zlatnu loptu 2004. godine za najboljeg fudbalera svijeta, objavio je inspirativnu poruku na Instagram nalogu uz fotografiju ujedinjene Ukrajine.
Ševčenko je poručio i da Ukrajinci imaju najjači adut, a to je jedinstvo iskrenih i vrijednih građana koji vole svoju slobodu.
“Ukrajina je moja domovina. Uvijek sam bio ponosan svojim narodom i svojom zemljom. Prošli smo kroz mnoga teška vremena, a u proteklih 30 godina formirali smo se kao nacija. Narod iskrenih i vrijednih građana koji vole svoju slobodu. To je naš najjači adut. Danas je teško vrijeme za sve nas, ali moramo se ujediniti. Jedinstvom ćemo pobijediti. Slava Ukrajini”, poručuje najveća zvijezda u istoriji ukrajinskog fudbala.