Oglasio se Mik Šumaher i donio odluku…

27.03.2022. | 10:23

Mik Šumaher, sin legendarnog vozača Formule 1 Mihaela Šumahera, oglasio se poslije stravične nesreće koju je doživio na treningu za Veliku nagradu Saudijske Arabije, nakon što je bolidom pri velikoj brzini udario u zid.

Mik Šumaher se oseća dobro, uprkos činjenici da je sve ono što se dogodilo izgledalo jezivo, kao i da je udario u zaštitni zid pri brzini od oko 270 kilometara na čas.

Prema navodima stranih medija Nik se poslije nezgode čuo sa majkom, kako bi je umirio i rekao da je dobro, ali je zbog detaljnih pregleda glave i tijela prebačen helikopterom u bolnicu.
Oglasio se mladi Nijemac putem društvenih mreža i poručio da da se oseća dobro, ali da će propustiti nedjeljnu trku za VN Saudijske Arabije.

„Pozdrav svima, htio sam da vas obavijestim da sam dobro. Hvala na porukama podrške, vratićemo se jači“, napisao je na zvaničnom Tviter profilu Mik Šumaher, dok je Has potvrdio da se Nik neće naći na stazi u nedjelju.
„Razgovarao sam sa Šumaherom. Javio se majci poslije svega što se dgodilo, razgovarao sam i ja sa njim nekoliko puta. nema vidljivih povreda, urađena je detaljna provjera i skeniranje. Rizik da sutra nastupi nije uključen. U Melburnu smo za dvije nedjelje i bolje je da se fokusiramo na to, kako bismo bili sigurni da je u dobrom stanju“, poručio je direktora Hasa Ginter Štajner.

Jedini predstavnik Hasa na trci u Saudijskoj Arabiji viće Danac Kevin Magnusen.